Je leest overal dat seks goed is voor de gezondheid. Seks zou hart- en vaatziekten helpen voorkomen, hoofdpijn verhelpen, het immuunsysteem een boost geven, je conditie verbeteren en er bovendien voor zorgen dat mensen langer leven. Toch is seks niet voor iedereen gezondheidsbevorderend. In de volgende gevallen dien je op te passen met seks:

Seks & ongevallen – Hartaanval

Voor mannen in de vijftig zorgt seks voor een verhoogd risico op een hartaanval. Seks zou de kans op een hartaanval vertweevoudigen. Let wel: de kans op een hartaanval voor mannen van 50 met een gezond hart is 1 op 2.000.000. Voor vijftigers met een zwak hart wordt de kans vertienvoudigd, dus zij dienen wellicht niet al te enthousiast tekeer te gaan.

Seks & ongevallen – Hoofdpijn of hersenbloeding

Seks kan hoofdpijn verhelpen, maar ook veroorzaken. Een orgasme kan gepaard gaan met hevige migraine. Wanneer hoofdpijn samengaat met braken, dan kan er sprake zijn van een hersenbloeding. In dat geval dien je dan ook direct een ambulance te bellen.

Seks & ongevallen – Voorhuidblessure

Seks leidt nog weleens tot scheuring van het toompje (frenulum of voorhuidsbandje). Dit is het peesje dat de voorhuid met de penis verbindt. Vaak geneest het toompje vanzelf, maar soms is er een operatie voor nodig.

Seks & ongevallen – Penisbreuk

Seks kan een penisbreuk veroorzaken. Dit betreft geen botbreuk, maar een scheuring van één van de zwellichamen. Een penisbreuk geschiedt meestal door ruwe gemeenschap of masturbatie. Met een penisbreuk dien je direct naar de huisarts of eerste hulp te gaan, anders kun je er blijvende erectiestoornissen aan overhouden.

Seks & ongevallen – Seks tijdens zwangerschap

Seks zorgt niet voor een verhoogd risico op een miskraam, een vroegtijdige geboorte of andere geboortecomplicaties. De enige uitzondering is wanneer de placenta erg laag zit. Sommige artsen adviseren in zulke gevallen geen seks te hebben tot na de bevalling.

Seks & ongevallen – Eierstokken

Bij diepe penetratie kan er tegen de eierstokken van de vrouw worden gestoten. Dit kan een erg vervelend gevoel geven, en zelfs flink pijn doen. Een ander standje of met beleid penetreren kan in zo’n geval uitkomst bieden. Wil je seks plezieriger, spannender en opwindender maken? Kijk dan eens rond in het assortiment van sexshop Desire . Hier vind je seksspeeltje voor mannen en seksspeeltjes vrouwen, condooms, glijmiddelen en andere erotische artikelen. Discreet besteld en snel thuisbezorgd.