Tips om klaar te komen als vrouw zijn handig, maar iedere vrouw is uniek. Als je nog nooit eerder een vibrator hebt gebruikt raden we je aan met een uitwendige of een niet al te grote staafvibrator te beginnen. Belangrijk is dat deze niet te veel geluid maakt. Als je helemaal gewend bent geraakt aan het gebruik van een vibrator is het spannend om te experimenteren met andere modellen.

Moeite met klaarkomen?

Om klaar te komen is in de meeste gevallen uitwendige stimulatie nodig. Als je moeite hebt om klaar te komen raden we je daarom aan om te kiezen voor een uitwendige vibrator of een niet al te grote staafvibrator. Kies voor een vibrator met een krachtige vibratie en een regelbare vibratiesterkte om te kunnen experimenteren wat het beste werkt. Wat ook erg kan bijdragen aan het succes is het geluidsniveau. Let er bij het maken van je keuze daarom ook op dat de vibrator niet te veel geluid maakt.

Geduld

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: wees geduldig! Hoe groot je verlangen en behoefte aan de kracht van genoegen ook is, geef jezelf de tijd om het speeltje uit te proberen en te oefenen. Hoe beter jij je lichaam en het speeltje leert kennen, des te bevredigender het resultaat. Bovendien kun je door te oefenen erachter komen of de vibrator wel geschikt is voor jóuw behoeften. Misschien voel je je lekkerder met een G-spot vibrator – kies dan de Gigi van Lelo of de Mona, een kleinere vibrator – de Liv of de Mia -of juist een complete duo-vibrator, de Ina, die is zeer populair. Je lichaam is ‘jouw tempel’ dus behandel het met zorg en aandacht! Koop altijd een vibrator van kwaliteit. Goedkope vibrators zitten vaak vol schadelijke stoffen.

Alleen vaginaal?

De vibrator kun je inwendig gebruiken om je intieme erogene zones te bespelen. De meeste speeltjes zijn geschikt voor je vagina. Sommige vibrators kun je ook anaal gebruiken, afhankelijk van de grootte van de vibrator en jóuw voorkeur! Immers, niet alle vrouwen vinden anale penetratie prettig. Misschien dat glijmiddel op zo’n moment uitkomst biedt, maar ook hier geldt: bij twijfel, niet doen. Ben jij iemand die er wel van geniet, waanzinnig! Dan zijn er ook vibrators met twee motoren een aantrekkelijke keuze. Je kunt zo’n speeltje namelijk aan twee zijden gebruiken, dus vaginaal en anaal.Kies voor de Liv of de Ina

Een vibrator kun je ook gebruiken als massagestaaf. Wanneer je het speeltje uitwendig gebruikt, kun je bijvoorbeeld je vagina masseren of andere gedeelten van je lichaam. Overigens kun je hiervoor ook prima terecht bij de ‘stimulators’. Deze zijn speciaal ontworpen voor uitwendige stimualtie en bevrediging.

Afmeting

Size does matter? Ja, bij vibrators in ieder geval wel. Heb je meer behoefte aan een sensationele ‘vinger’ look-a-like, dan is de mini-vibrator een speels geheim. Maar wil je een speeltje dat een gemiddelde afmeting heeft die aansluit bij de mannelijke ‘pleasure stick’, dan is een afmeting van zo’n 16-18 cm prima. Kies de Lelo Liv Eén maatje groter richting de 20 cm? Dan kun je denken aan de Iris van Lelo, door velen als de perfecte vibrator beschreven. Overigens is niet alleen de lengte, maar ook de dikte van invloed op jouw voldoening.

Materiaal

Kies altijd een vibrator die is gemaakt van materialen die veilig voor het lichaam zijn en ongevaarlijk voor de gezondheid. Alle Lelo, Pretty Love, Je Joue en Emotional Bliss vibrators zijn 100% veilig en niet gemaakt van onveilige stoffen.

G-spot

Tsja, die G-spot. De boeken en magazines staan er vol mee. Hoe vinden we deze plek en wat doen we ermee? Hulde aan alle vrouwen die deze geheime plek gevonden hebben! Ben je nog op zoek? Ook dan kun je aan de slag met de G-spot vibrator. Deze vibrators hebben een buiging aan het uiteinde waardoor je beter op jouw speciale plek kunt komen. Met een beetje oefening en ontspanning kun je tijdens een spannende ontdekkingstocht jouw genotsplek vinden.

Batterijen of oplaadbaar

Kies alleen voor oplaadbare vibrators. Simpel en geen gedoe meer met batterijen. Het scheelt je op termijn een hoop geld, het is vriendelijker voor het milieu en bedenk je hoe erg het is als je op het punt staat om klaar te komen en de batterijen zijn op en je hebt geen andere in huis…reden genoeg toch? Lelo heeft een nieuwe lijn uitgebracht: PicoBong. Waterdicht en heerlijk.

Hygiëne

Wanneer je jezelf helemaal in de watten hebt gelegd, is er toch nog even een ding om bij stil te staan. Schoonmaken! Ja, helaas, ook bij deze lusten horen de lasten. Alhoewel dat natuurlijk niet in verhouding staat, want een vibrator is in no-time schoongemaakt. Gebruik hiervoor professionele reinigingsmiddelen zodat je zeker weet dat je speeltje lang meegaat voor jouw waanzinnige ervaring.